top of page
  • TOPOS Zuid-Limburg

SCHUNCK: tentoonstelling Uit je dak - The Heerlen Rooftop Project (t/m 30 augustus)

SCHUNCK nodigt u uit de nieuwe tentoonstelling Uit je dak - The Heerlen Rooftop Project (t/m 30 augustus) te bezoeken. Meer dan 50 ontwerpers wereldwijd laten zien wat er mogelijk is met het dakenlandschap van Heerlen in de toekomst.

In de tentoonstelling zijn de resultaten te zien uit een internationale ideeënprijsvraag voor architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en designers die door SCHUNCK in 2019 werd uitgezet.

Deelnemers kregen de opdracht om het – tot nu toe – onbenutte potentieel van de grijze daken in het centrum van Heerlen te transformeren tot een duurzamere, klimaat-georiënteerde inrichting van de leefomgeving.

Een caleidoscoop aan thema’s (van klimaat, biodiversiteit, re-use & recycling, ondernemerschap, urban farming, urban gardening tot alternatieve energieën en reductie van de gebouwde materie) laat zien welk potentieel de architecten en ontwerpers in de nog onbenutte daken van Heerlen zien.

Tags:

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page