top of page
  • Teun Swinkels

TOPOS-quiz: Teun Swinkels tekent Maastricht & Omgeving

Schets 10:

Deze prachtige keersluis, uit 1928, architect E.Reich, Rijkswaterstaat, moest helaas wijken en vervangen worden door een keersluis. Het was zeker niveau Rijksmonument. Gelukkig toeval dat ik hem in 2016 getekend heb! Gelukkig is er een kleinere sluis in dezelfde architectuur van Architect E.Reich , Rijksmonument sluis Bosscherveld, in het verbindingskanaal tussen Maas en Zuid-Willemsvaart, maar ongelukkig en verborgen gesitueerd.

Vraag; Hoe lang heeft de sluis te Limmel dienst gedaan ?

Nu een derde initiatief. De welbekende architect Teun Swinkels heeft in de afgelopen jaren tekeningen gemaakt van 'Gebouwen en plekken in Maastricht en omgeving'. Een selectie daaruit gaan we de komende weken via onze website tonen met daaraan gekoppeld een quiz-vraag. Wie de meeste goede antwoorden heeft, krijgt een prachtige TOPOS-prijs. Overigens, iedere deelnemer krijgt een digitaal presentje.

Dus: meedoen!!! Stuur je antwoord naar: n.nelissen@xs4all.nl

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page