top of page
  • Nico Nelissen

TOPOS Middagexcursie Frontenpark Maastricht


TOPOS Middagexcursie Frontenpark Maastricht Maak kennis met een voor velen onbekend gebied Zaterdagmiddag 04 april 2020 Het Frontenpark is allesbehalve wat je verwacht van een stadspark. De naam is zelfs tot op zekere hoogte misleidend. Hier namelijk geen strak aangelegd en statig onderhouden park, maar een spannend en ruw stuk natuur in de stad. Het Frontenpark, zo’n twintig hectare groot, wordt ook wel omschreven als de ruige achtertuin van het Sphinxkwartier. Jaren van verwaarlozing hebben ervoor gezorgd dat de natuur er vrij spel kreeg. Nu is er volop ruimte en aandacht voor alles dat leeft en bloeit, cultureel erfgoed en de mogelijkheid om evenementen te organiseren. Onder leiding van René Brouwers zullen we een wandeling door het Frontenpark maken. Voordat we het Frontenpark bezoeken, zullen we onder leiding van architect Fred Humblé een bezoek brengen aan het CPO-project (collectief Particulier Opdrachtgeverschap) ‘Les Mouleurs’.

Programma 14.00 uur Verzamelen bij het Infocentrum Belvedère in het Sphinxkwartier 14.05 uur Bezoek aan het CPO-project ‘Les Mouleurs’ onder leiding van Fred Humblé 15.00 uur Wandeling door het Frontenpark onder leiding van René Brouwers met bezoek aan onder andere: Zuid-Willemsvaart, Baron Dibbetspark, oude vestingwerken, de ‘Krul’, havenmeesterhuis, cokesfabriek, gashouder, stadsweide, Het Radium en Linie van Du Moulin. 17.00 uur Einde bezoek Frontenpark Deelname: Euro 5,- (ter plekke te voldoen)

Aanmeldingen: per omgaande en uiterlijk vóór 01 februari 2020. Let op!!!! Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Ondergetekende meldt zich aan voor de TOPOS-middagexcursie naar het Frontenpark op zaterdagmiddag 04 april 2020 Naam: Voorletters: Adres: Postcode: Plaatsnaam: Gsm-nummer: E-mailadres: Aanmelding toesturen aan: n.nelissen@xs4all.nl

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page