top of page
 • Nico Nelissen

TOPOS-Nieuwsbrief

Foto omslag: illustraties live getekend door Marie van Vollenhoven tijdens de eerste lezing uit de serie "Kijken naar de stad vanuit een ander perspectief"

In deze Nieuwsbrief aandacht voor de TOPOS activiteiten in november 2019:

TOPOS: Kijken naar de stad vanuit een ander perspectief

14 november en 28 november 2019

Plaats: Jan van Eyck Academie

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Het thema van de lezingen is ‘Kijken naar de stad vanuit een ander perspectief’. De gedachte hierbij is dat het karakter en de identiteit van een stad gemaakt worden door mensen die betrokken zijn bij de stad en de (openbare) ruimte. Voor deze lezingen hebben we personen uitgenodigd die ieder vanuit hun eigen discipline, vakgebied of fascinatie bijdragen aan de stad en de openbare ruimte van Maastricht.

donderdag 14 november, 20.00-22.00 uur

• Roland van Bussel

• Roel Meertens

• Maarten van den Berg

donderdag 28 november, 20.00-22.00 uur

• Guy Cleuren

• Donci Banki

• Said ten Brinke

illustraties: Marie Bink van Vollenhoven

De live getekende illustraties door Marie van Vollenhoven in reactie op de eerste lezing uit de serie "Kijken naar de stad vanuit een ander perspectief"

Linksboven: Naar aanleiding van de lezing van Paul Koenen: Jongeren op de bankje uit materialen met een geschiedenis, de QR code verschaft informatie over de geschiedenis. Rechtsboven: Naar aanleiding van de lezing van Ivo Rosbeek: anders kijken naar een plattegrond en de openbare ruimte van een stad Onder: Naar aanleiding van de lezing van Bart van den Boom: Een toeschouwer kijkend naar een lichtgevende projectie van een glas in loodraam.

Website TOPOS

Op onze website www.toposmaastricht.nl kunt u alle informatie vinden over bestuur en organisatie van TOPOS, als ook over onze activiteiten. Neem eens een kijkje op onze website en laat u verrassen door de veelheid en gevarieerdheid van onze activiteiten! U kunt TOPOS steunen door Vriend te worden van TOPOS (slechts Euro 25,= per jaar) of door TOPOS te sponsoren (vanaf Euro 250,= per jaar). Aanmelding, dan wel nadere informatie hierover bij n.nelissen@xs4all.nl

TOPOS op Youtube

Kijk eens naar onze TOPOS-activiteiten op het filmpje: https://youtu.be/6gJvS0SskIg (Nieuwe Url !!!)

TOPOS op Facebook

TOPOS heeft nu ook een Facebooklink

www.facebook.com/topos.architectuurcentrummaastricht

TOPOS-lezingen erkend als bij- en nascholing voor architecten, stedenbouwkundigen, tuin- en landschapsarchitecten en interieurarchitecten

Door SBA (Stichting Bureau Architectenregister) zijn onze TOPOS-lezingen erkend als passende bij- en nascholing voor architecten, stedenbouwers, landschapsarchitecten en interieurarchitecten. Iedere lezing telt voor 2 uren; dus als u alle lezingen volgt, voldoet u aan de kwantitatieve en kwalitatieve eisen gesteld aan de bij- en nascholing. U moet zelf registreren welke lezingen u bijwoont en verder moet u vanaf 1 januari 2011 verplicht uw opdrachtgevers informeren over wat u aan bij- en nascholing hebt gedaan. Een reden te meer om naar de TOPOS-bijeenkomsten te komen!

Sponsor of vriend van TOPOS

Wilt u sponsor worden van TOPOS, vraag dan naar de voorwaarden bij n.nelissen@xs4all.nl. Wij zorgen voor gerichte publiciteit onder een voor u uiterst relevante doelgroep! Vanaf nu worden in onze Nieuwsbrieven ook de namen vermeld van de Vrienden van TOPOS (zie onderaan de Nieuwsbrief). Bent u nog geen vriend van TOPOS, maak dan Euro 25,= over op rekeningnummer IBAN: NL27INGB0673964167 van Stichting TOPOS o.v.v. Vriend 2016. TOPOS is vooral voor u bedoeld!

Goed nieuws voor (potentiële) TOPOS sponsoren. Let op: TOPOS heeft de ANBI-status !!!

De Belastingdienst heeft TOPOS per 01 januari 2013 aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat het bedrag dat u sponsort aan TOPOS fiscaal aftrekbaar is (zelfs voor een hoger dan het gesponsorde bedrag). Uw belastingadviseur weet hier het fijne van! Voor nieuwe sponsoren een reden te meer om zich bij TOPOS als sponsor aan te melden. Neem contact op met n.nelissen@xs4all.nl

Meld u aan voor de Nieuwsbrief bij: n.nelissen@xs4all.nl.

Sponsoren

De activiteiten van TOPOS worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van:

Hoofdsponsoren

 • Architecten aan de Maas - Maastricht / Rotterdam

Sponsoren

 • SATIJNplus Architecten Born

 • Architectenbureau van de Staay Maastricht

 • Quanjel bouwkundig advies en management

 • iNeX Architecten Maastricht

 • N-Architecten

 • 3W real estate

 • DEDRIE architecten

 • AMA GROUP ASSOCIATED ARCHITECTS BV

 • Van der Werf & Nass bv

 • Ritzen Architecten

 • Frencken Scholl Architecten

 • Normandy Bar & Gourmet

 • Ir. B.G.J.J. Snelder architect BNA

 • Prof. Ir. Bert van Bunningen

 • Wil Groutars

Berichten voor de Nieuwsbrief toesturen aan n.nelissen@xs4all.nl

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page