top of page
  • TOPOS Zuid-Limburg

EMBRACING EXCHANGE Maastricht 1-10 juni


TOP-design van 60 ontwerpers uit de regio Keulen/Eindhoven/Maastricht in Eiffelgebo

uw

Van 1 juni t/m 10 juni 2018 presenteert EMBRACING EXCHANGE zestig geselecteerde ontwerpers uit de regio’s Keulen, Eindhoven en Maastricht. De tiendaagse expositie toont state-of-the-art design uit deze drie gebieden en zal plaatsvinden in het Eiffelgebouw in het Maastrichtse Sphinxkwartier. Tijdens de expositie worden in hetzelfde gebouw verschillende events door een levendige scene uit de creatieve industrie geprogrammeerd.

EXPOSITIE De tentoonstelling bestaat uit een zestal verschillende ‘collecties’ samengesteld door de curatoren Maurer United Architects, Sabine Voggenreiter, Leonne Cuppen en Chequita Nahar. ‘Material Designers’ toont Eindhovense en Zuid-Limburgse ontwerpers met de focus op materialen. ‘Generation Köln’ toont een nieuwe generatie van Keulse ontwerpers. ‘Space Invaders’ toont het werk van Limburgse (interieur-) architecten. ‘Southern Treasures’ toont de beste alumni van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design. ‘Jwls Jwls’ toont contemporary jewelry. ‘Images Imagined’ toont grafische werken. De expositie vindt plaats op de eerste verdieping van het Eiffelgebouw en is via lift en trap bereikbaar. De entree is gratis.

PROGRAMMA Tijdens de tiendaagse expositie worden extra programmaonderdelen op locatie georganiseerd voor en door ontwerpers, bedrijven, instellingen, bewoners en bezoekers. Zo vinden er lezingen en debatten plaats over actuele thema’s op het gebied van de ‘creatieve industrie en erfgoed’, ‘cultuur en onderwijs’, ‘economie en internationalisering’, ‘wetenschap en innovatie’. In het programma wordt samengewerkt met instanties in het omliggende Sphinxkwartier, zoals de Muziekgieterij, Bureau Europa, Forza Fashion House en het Maastricht LAB. Raadpleeg de website http://embracing.exchange voor het actuele programma.

SPHINXKWARTIER Het Eiffelgebouw is een recent gerenoveerd, iconisch fabriekscomplex van sanitairfabrikant Koninklijke Sphinx in Maastricht. Het gebouw heeft een authentieke industriële uitstraling en staat symbool voor de nieuwe stedelijkheid van Maastricht. De gebiedsontwikkeling eromheen is in volle gang, het postindustriële Sphinxkwartier krijgt steeds meer vorm. In het gebied zijn veel creatieve ondernemers, showrooms en cafés gevestigd.

AMBITIE EMBRACING EXCHANGE heeft als doel Nederlandse en Duitse ontwerpers, makers en instellingen met elkaar te verbinden. Het meerjarenprogramma richt zich op design hotspots Eindhoven, Keulen en Maastricht. Tijdens de afgelopen vier edities heeft EMBRACING EXCHANGE 35.000 bezoekers bereikt. Daarmee is een interregionaal netwerk van samenwerkende instituten opgezet.

PARTNERS EMBRACING EXCHANGE is geïnitieerd door Dutch Design Exchange Maastricht en de organisator van Passagen Interior Design Week Köln, Sabine Voggenreiter. Het project is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en Stadt Köln. Andere partners zijn de designers, Maastricht Academy for Fine Arts and Design (MAFAD), Nederlands Consulaat-General Düsseldorf, Yksiconnect Eindhoven, Arcus College, Zuyd Hogeschool, Bureau Europa en Van Eyck.

DEELNEMENDE ONTWERPERS Grivec Bros, René Holten, Danielle Colson, Paul Koenen, José Maase & Mireille Meijs, Dirk Ploos van Amstel, Tanja Schell, Christoph Seyferth, Fabian von Spreckelsen, Caro Bruijnaers, Jeroen Wand, Riccardo Belli, Maarten Baptist, Kaspar Hamacher, Alexander Pelikan, Ellen Truijen, Françoise Oostwegel, Pao Hui Kao, Agne Kucerenkaite, Woodjai Lee, Daria Biryukova, Anastasia Eggers, Sabine Silaraja, Jessica den Hartog, Marleen Boot, Iris Claessens, Cas Driessen, Ghislaine Ortmans, Djillie Roes, Anna Davies, Miriam Harig, Boy Bastiaens, Albert Kiefer, Sarah Joy Zwarts, Gilles de Brock, Ted Noten, Chequita Nahar, Gabriel Guevara, Minou Lejeune, Elwy Schutten, Anne Buescher, Jeannette Jansen, Sam Wammes, Anke Huyben, Marit van Heumen, Moniek Vierling, Marcia Neuner, Chrissie Pepels, Nina Khazani, Mona Hadinejad, Edmee Jongen, Imke Simons, Maurice Mentjens, interAlter, Channah Mourmans, Léon Nypels, Roel Derkx, Klemens Grund, Meike Harde, Tim Kerp, Thomas Schnur, Thomas Wiuf Schwartz

EMBRACING EXCHANGE 01.06.2018 - 10.06.2018

ma-vr: 12.00-18.00 uur

za+zo: 11.00-19.00 uur

Eiffelgebouw Petrus Regoutplein/Boschstraat, Maastricht Gratis entree

161 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page