top of page
  • Jos Kramer

Dag van de Architectuur - De stad voor morgen


Maastricht bereidt zich voor op een nieuwe toekomst

Op 2 juni 2018 vindt de jaarlijkse Dag van de Architectuur plaats. Ook Maastricht zet op deze dag de deuren open van gebouwen die de moeite waard zijn om een kijkje te gaan nemen. Het landelijke thema: Stad voor morgen, benadrukt dat goed doordachte plannen profijt opleveren voor het gebruik van gebouwen op lange duur.

Groei naar een duurzame leefomgeving

Na een periode van crisis en bezinning zien we in Maastricht tal van nieuwe bouwactiviteiten. Daar waar we in voorgaande jaren vooral de infrastructuur en herbestemming van cultureel erfgoed hebben zijn ontwikkelen, zien we nu weer steeds meer variatie in bouwprojecten.

In deze bouwprojecten zijn energiebesparende methoden niet meer weg te denken. Steeds meer worden niet enkel maatregelen genomen om energiekosten te drukken, maar het besef dat we allemaal zuinig moeten omspringen met onze aarde zien we steeds vaker terug.

Leefbare stad

Maastricht bereidt zich voor op morgen. Morgen waarin iedereen die de stad nodig heeft om er in te wonen, te werken of te vertoeven zich prettig en welkom voelt. Architectuur van gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte spelen een essentiële rol hierin. Aandacht voor architectuur is aandacht voor de mensen die er gebruik van maken. Een goed ontwerp leidt tot een leefbare omgeving, en dus voor een fijne omgeving.

Dag van de Architectuur samen met de Dag van de Bouw geprogrammeerdIn heel Nederland wordt op de Dag van de Architectuur aandacht besteed aan allerlei soorten bouwontwikkelingen en zijn projecten te bezoeken. In Maastricht organiseren de Bond Nederlandse Architecten BNA, het architectuurcentrum TOPOS en Gemeente Maastricht samen deze dag. Dit jaar is in heel Nederland de dag van de Architectuur afgestemd met de Dag van de Bouw. Op diverse locaties is het straks mogelijk om kennis te nemen van het gebouw. Bezoekers kunnen de opengestelde gebouwen in aanbouw bezichtigen, maar ook gebouwen die al zijn opgeleverd. Architecten zullen op diverse plaatsen tekst en uitleg geven over de opdrachtstelling, het gewenste functie van het gebouw, de uitgangspunten van de ontwerpen en de uiteindelijke uitvoering.

Programma 2018

Op dit moment wordt er achter de schermen nog hard gewerkt aan het samenstellen van de lijst van deelnemende projecten. Binnenkort kunnen we de definitieve lijst van 2 juni 2018 maken.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page