top of page
 • Nico Nelissen

TOPOS Nieuwsbrief

Beste allemaal,

In deze Nieuwsbrief aandacht voor de TOPOS activiteiten in december 2017:

* Woensdag 13 december 2017 om 20.00 uur in het kader van het Cultureel Programma van de AF-Maastricht in de Dominicanenkerk Maastricht: Hedendaagse architectuur in Frankrijk

* Woensdag 20 december 2017 om 20.00 uur speciale rondleiding voor TOPOS door het Eiffelgebouw

N.B. In verband met het feit dat slechts 50 plaatsen beschikbaar zijn, gelieve u zich zsm aan te melden bij n.nelissen@xs4all.nl De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Indien u van ons geen bericht meer krijgt, dan behoort u tot de gelukkigen!!! Bij overintekening worden de ‘uitvallers’ via e-mail op de hoogte gesteld.

Het majestueuze icoon van het industriële verleden van Maastricht, het Eiffel-gebouw aan de Boschstraat, is gerenoveerd en ten dele al in gebruik bij het Student Hotel. Op dit moment is er een tentoonstelling over de maakindustrie in Maastricht, getiteld ‘De groeten uit Maastricht’. Deze expo biedt een prima gelegenheid om Topos te ontvangen en kennis te laten maken met de ‘nieuwe’ Eiffel. De leden van Topos en andere belangstellenden kunnen zich via n.nelissen@xs4all.nl aanmelden voor deze ontvangst, die plaatsvindt op woensdag 20 december om 20.00 uur (ingang achterzijde Eiffel, door Penitentenpoort en dan rechtsaf; parkeren kan op parkeerterrein aan achterkant).

Eiffelbijeenkomst van 20 december is inmiddels volgeboekt !!!!!

Programma

19.45 - 20.00 Ontvangst met koffie

20.00 - 20.10 Opening door Nico Nelissen, voorzitter TOPOS

20.10 - 20.40 Toelichting op de renovatie van het Eiffelgebouw

20.40 - 21.00 Informatie over planvorming Sphinxkwartier, incl. Frontenpark

21.00 - 21.10 Toelichting op Expo ‘De groeten uit Maastricht’

21.10 - 21.30 Gelegenheid om zelf de expositie te bekijken

21.30 - 22.00 Rondleiding omgeving, inclusief Sphinxgalerij en Student Hotel

We eindigen de rondleiding bij Lumière, waar in het café de gelegenheid bestaat na te praten onder het genot van een borrel (op eigen kosten). Een deel van het programma neemt René Brouwers voor zijn rekening. De overige inleiders worden nog aangezocht bij de architect of Belvédère, dan wel bij de gemeente.

Website TOPOS

Op onze website www.toposmaastricht.nl kunt u alle informatie vinden over bestuur en organisatie van TOPOS, als ook over onze activiteiten. Neem eens een kijkje op onze website en laat u verrassen door de veelheid en gevarieerdheid van onze activiteiten! U kunt TOPOS steunen door Vriend te worden van TOPOS (slechts Euro 25,= per jaar) of door TOPOS te sponsoren (vanaf Euro 250,= per jaar). Aanmelding, dan wel nadere informatie hierover bij n.nelissen@xs4all.nl

TOPOS op Youtube

Kijk eens naar onze TOPOS-activiteiten op het filmpje: https://youtu.be/6gJvS0SskIg (Nieuwe Url !!!)

TOPOS op Facebook

TOPOS heeft nu ook een Facebooklink

TOPOS-lezingen erkend als bij- en nascholing voor architecten, stedenbouwkundigen, tuin- en landschapsarchitecten en interieurarchitecten

Door SBA (Stichting Bureau Architectenregister) zijn onze TOPOS-lezingen erkend als passende bij- en nascholing voor architecten, stedenbouwers, landschapsarchitecten en interieurarchitecten. Iedere lezing telt voor 2 uren; dus als u alle lezingen volgt, voldoet u aan de kwantitatieve en kwalitatieve eisen gesteld aan de bij- en nascholing. U moet zelf registreren welke lezingen u bijwoont en verder moet u vanaf 1 januari 2011 verplicht uw opdrachtgevers informeren over wat u aan bij- en nascholing hebt gedaan. Een reden te meer om naar de TOPOS-bijeenkomsten te komen!

Sponsor of vriend van TOPOS

Wilt u sponsor worden van TOPOS, vraag dan naar de voorwaarden bij n.nelissen@xs4all.nl. Wij zorgen voor gerichte publiciteit onder een voor u uiterst relevante doelgroep! Vanaf nu worden in onze Nieuwsbrieven ook de namen vermeld van de Vrienden van TOPOS (zie onderaan de Nieuwsbrief). Bent u nog geen vriend van TOPOS, maak dan Euro 25,= over op rekeningnummer IBAN: NL27INGB0673964167 van Stichting TOPOS o.v.v. Vriend 2016. TOPOS is vooral voor u bedoeld!

Goed nieuws voor (potentiële) TOPOS sponsoren. Let op: TOPOS heeft de ANBI-status !!!

De Belastingdienst heeft TOPOS per 01 januari 2013 aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat het bedrag dat u sponsort aan TOPOS fiscaal aftrekbaar is (zelfs voor een hoger dan het gesponsorde bedrag). Uw belastingadviseur weet hier het fijne van! Voor nieuwe sponsoren een reden te meer om zich bij TOPOS als sponsor aan te melden. Neem contact op met n.nelissen@xs4all.nl

Meld u aan voor de Nieuwsbrief bij: n.nelissen@xs4all.nl.

Sponsoren

De activiteiten van TOPOS worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van:

Hoofdsponsoren

 • Architecten aan de Maas Maastricht – Rotterdam

Sponsoren

 • SATIJNplus Architecten Born

 • Architectenbureau van de Staay Maastricht

 • Bremen Bouwadviseurs

 • iNeX Architecten Maastricht

 • Frencken Scholl Architecten Maastricht

 • N Architecten

 • Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants

 • Bpd ontwikkeling

 • 3W New Development

 • element a

 • Huiswerk Architecten

 • Bouwbedrijf Lemmens Maastricht / Valkenburg

 • AMA GROUP ASSOCIATED ARCHITECTS BV

 • BMN Bouwmaterialen

 • van der Werf & Nass bv

 • Ir. B.G.J.J. Snelder architect BNA

 • DEDRIE architecten, De Steeg 3, Schimmert

Berichten voor de Nieuwsbrief toesturen aan n.nelissen@xs4all.nl

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page