top of page
  • TOPOS Zuid-Limburg

TOPOS during Kunsttour 20 - 22 mei 2016


L’art pour (tour) l'art' - het thema van de Kunsttour dit jaar, kunst om de kunst.

In deze kunststroming wordt gesteld dat kunst geen middel is, maar het doel zelf. Er is daarin veel waardering voor de originaliteit, spontaniteit en intuïtie van de kunstenaar en de beschouwer. Kenmerken die in eerste instantie niet aan architectuur gekoppeld worden. Het gerealiseerde gebouw is een product van redenatie en daarbij is er geen ruimte voor toeval.

Topos toont tijdens de kunsttour een aantal projecten van studenten van de architectuuropleidingen in de Eurregio. In de presentatie van deze projecten is er vooral veel aandacht voor het proces, het project ‚in statu nascendi’. Het is juist in dit traject dat de architect de grenzen van het project opzoekt. Intuïtief zaken uitprobeert en soms op een subjectieve manier zijn keuzes maakt. Dit is het onderdeel van het proces waarin architectuur en kunst het meest op elkaar lijken.

De getoonde projecten zijn allen gesitueerd in de Euregio en zijn afkomstig van studenten van de universiteiten Luik, Hasselt en Aken en van de Academie voor de bouwkunst in Maastricht. Tevens zijn er enkele projecten die hebben meegedongen in de Euregionale Architectuur prijs 2015.

Deelnemers:

Maastricht Academy of Architecture

Addo Frints

Bram Nieuwenhuizen

Rob Janssen

Technische Universiteit Eindhoven

Loes Smeets

RWTH Aachen University

Zoë Reber

Dennis Barg

Sarah Leibeling

Tatiana Wist

Lars Schneider

Jennifer Kuehn

Marie Majeux & Agniezka Turczynska

Axel Vos & Abigail Brardt

Université Liège

Jean-Charles Hubert

Maxime Faniel & Romain Toussaint

Jimmy Thonon & Simon Ancion

Universiteit Hasselt

1e jr atelier Maqettebouw - docent Iwert Bernakiewicz

TOPOS during Kunsttour

20 - 22 mei

Infocentrum Belvédère Fenikshof 1 | Maastricht

Kijk voor het volledige programma van de Kunsttour op kunsttour.com

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page