top of page
  • TOPOS Zuid-Limburg

Nieuws L1: Presentatie boek 'Verbeterplekken"


'Sjiek en sjoen': Maastricht kent verbeterplekken

'Sjiek en sjoen' is al jarenlang een bekende slogan in Maastricht. Maar of de stad wel zo 'sjiek en sjoen' is, is nog maar de vraag.

Volgens Maastrichtenaar Nico Nelissen kent de stad een hoop verbeterplekken.


Boek Nelissen is president van het Maastrichtse architectuurcentrum TOPOS en stelde namens dit centrum het boek 'Maastricht: op weg naar een nog mooiere stad' samen waarin de verbeterplekken van de stad worden omschreven. "Geef een Maastrichtenaar een compliment over de stad en hij of zij zal dat ter harte nemen", zegt Nelissen. "Vraag je vervolgens aan diezelfde persoon of er ook iets aan zijn stad kan worden verbeterd, dan krijg je gegarandeerd een lijst met voorbeelden van verbeterplekken.


"Verbeterplekken Met die gedachte is het TOPOS aan de slag gegaan en heeft aan inwoners van de stad gevraagd om plekken in te sturen die ruimtelijk verbeterd zouden kunnen of moeten worden. "We hadden 25 tot 50 inzendingen verwacht, maar dat bleken er uiteindelijk 124 te zijn", vertelt Nelissen. Het is overigens niet de bedoeling dat alle 124 plekken gelijk verbeterd worden. "Het is meer de bedoeling dat de lezers aan het denken worden gezet en dat ze met het boek in de hand op plekken in de stad komen waar ze nog nooit zijn geweest", zegt Nelissen. "En als ze dan op één van die plekken komen moeten ze zich een vraag stellen. Wat is hier aan de hand en hoe zouden we deze plek zelf kunnen verbeteren? Het gaat er ons om dat we de mensen gevoelig maken voor de kwaliteit van de gebouwde omgeving", aldus de president van TOPOS.
42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page