top of page
  • Nico Nelissen

Uitslag TOPOS-fotowedstrijd

Op dinsdag 25 augustus heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden aan de winnaars van de fotowedstrijd. Als winnaars zijn de volgende personen uit de bus gekomen: Olivia Lonetti, Eric Wijsen, Jef Loontjens, Peter Dassen, Jan Bakker, Johan Vanbekbergen. De winnaar van de hoofdprijs is Jan Bakker uit Maastricht.

PERSBERICHT TOPOS-fotowedstrijd

‘Maastricht: oog voor detail’ een groot succes!

De foto van een piepklein dakkapelletje aan de Onze Lieve Vrouwewal is de glorieuze winnaar van de door het architectuurcentrum TOPOS georganiseerde fotowedstrijd: ‘Maastricht: oog voor detail’. De foto is gemaakt door Jan Bakker en is door de jury (John Sondeyker en Will Köhlen) uitverkoren vanwege ‘een goed gevoel van de maker voor een mooie vormentaal waarin horizontale lijnen bovenop een rechthoek zijn geplaatst en zijn bekroning krijgt in de vorm van een driehoek’.

Foto winnaar Jan Bakker

De in coronatijd georganiseerde fotowedstrijd had tot doel om Maastrichtenaren (extra) oog te doen krijgen voor de prachtige details van Maastrichtse gebouwen. In totaal werden 283 foto’s ingezonden, verspreid over de thema’s: Deuren, Ramen, Balkons, Dakkapellen, Teksten op gebouwen en Hekwerken. Gedurende zes weken kon men foto’s onder motto inzenden. De jury spreekt van een ‘hoog niveau en grote gevarieerdheid van de soms zeer originele inzendingen’. Elk thema kende een winnaar en uit die winnaars heeft de jury de hoofdwinner bepaald. De ingezonden foto’s zijn vanaf 27 augustus 2020 te bekijken in de bovenruimte van Café Zuid aan Plein 1992 te Maastricht. Het is een prachtige oefening voor iedere Maastrichtenaar om de eigen kennis van ‘details van gebouwen’ in Maastricht te testen. De entree is gratis. Nadere informatie: Will Köhlen, TOPOS Maastricht (willkohlen@gmail.com)

Klik op de foto van het juryrapport voor de PDF versie.

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page