top of page
  • Teun Swinkels

TOPOS-quiz: Teun Swinkels tekent Maastricht & Omgeving


Vandaag de laatste schets van de TOPOS-Quiz 'Teun Swinkels tekent Maastricht & Omgeving". Er kan nog tot 15 Mei ingezonden worden, waarna de prijswinnaar wordt bekend gemaakt. Alle schetsen & vragen zijn te vinden bij 'Schetsen van Teun" op onze website.

Schets 21:

Blik vanaf de Sint Pietersberg, op Maastricht.

Geen vraag, maar een beschouwing over tekenen. Ik pleit voor het tekenen als een belangrijke natuurlijke vaardigheid voor iedereen, zeker voor vormgevers en architecten.

Iedereen kan tekenen: Begin te noteren wat je treft, in een A5 schetsboekje, thuis, op reis, bij het werk en dateer je indrukken, maak een reeks en je inspiratie groeit. Zoek je eigen vorm en materiaal, geen twee tekenaars tekenen hetzelfde ! Als je over jaren je tekeningen bekijkt, dan weet je wat je toen deed, voelde en bezielde, een herinneringsmachine, een schat van belevenissen. Met kunst heeft dit niets te maken !


Nu een derde initiatief. De welbekende architect Teun Swinkels heeft in de afgelopen jaren tekeningen gemaakt van 'Gebouwen en plekken in Maastricht en omgeving'. Een selectie daaruit gaan we de komende weken via onze website tonen met daaraan gekoppeld een quiz-vraag. Wie de meeste goede antwoorden heeft, krijgt een prachtige TOPOS-prijs. Overigens, iedere deelnemer krijgt een digitaal presentje.

Dus: meedoen!!! Stuur je antwoord naar: n.nelissen@xs4all.nl

75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page