top of page
  • Nico Nelissen

TOPOS Architectuurexcursie Venlo

Maak kennis met recente architectuurprojecten in Venlo, onder andere op het gebied van het circulair bouwen

Zaterdag 06 april 2019

Venlo: een stad die tijdens de Tweede Wereldoorlog enorme verwoestingen heeft meegemaakt. Deze stad is met grote voortvarendheid opnieuw opgebouwd, waarbij veel aandacht is geschonken aan het herstel van het cultureel erfgoed, maar ook veel zogeheten ‘Wederopbouwarchitectuur’ tot stand is gekomen. Venlo heeft zich de laatste jaren op de kaart gezet met architectonisch boeiende nieuwbouw binnen de historische context, herbestemming van het cultureel erfgoed, herontwikkeling van het havengebied, nieuwbouw langs de Maasoever, nieuwbouw bij gelegenheid van de Floriade en niet te vergeten ... de nadruk op circulair bouwen. Van dit laatste is vooral het stadskantoor en het Enexisgebouw illustratief. We gaan de stad bezoeken en verheugen ons daarbij op de begeleiding van Marion Pieters (die bij veel projecten in Venlo betrokken is geweest).

Programma

08.00 uur Vertrek Maastricht per luxe touringcar

09.00 uur Koffie en vlaai 09.45 uur Wandeling langs:

* Stationsgebouw (arch. Koen van der Gaast) Crescendo (arch. Bert Dirrix)

* Nedinsco (restauratie en verbouw arch. Bert Dirrix) * Stadskantoor (arch. Kraaijvanger) * Nieuwe Maasboulevard (stedenbouwkundig plan van Jo Coenen; woningbouw door Coenen, Arno Meijs en BIC Architects; supervisie Bert Dirrix) * Uitbreiding Maaspoort (arch. Ger Rosier) 11.30 uur

* Stadhuis Venlo. Bezichtiging van Stadhuis (restauratie en verbouw door arch. Marion Pieters i.s.m. Clevis- Kleinjans architecten (Nu 2.0 architecten)).

* Poppodium (arch. Architecten Cie i.s.m. Van Dongen-Koschuch Architecten) * De Commissaris (arch. KCAP)

* Wilhelminapark met villabouw van 1900 en monumentaal park Valuascollege (uitbreiding arch. Jeanne Deckers) * Metropool (gerestaureerde Jugendstil panden) * Rijks HBS (nu woningbouw en kantoor)

13.00 uur Lunch (lunchpakket)

14.00 uur

* Domani Podium voor Morgen met bezichtiging interieur (arch. Ton Kleinjans en Marion Pieters). Limburgs Museum (arch. Jeanne Dekkers) 15.30 uur Bustocht langs:

* Kazerneterrein * Floriadeterrein (arch. Jo Coenen) * Villa Flora (arch. Jón Kristinssons) * Regiokantoor Enexis (arch. atelier PRO) * RCGGZ (arch. Han van Westelaken, Architecten aan de Maas) Kloosters Zusters van Onze Lieve Vrouwe (arch. Han Westelaken)

17.00 uur Vertrek Venlo 18.00 uur Aankomst Maastricht

Datum: Zaterdag 06 april 2019

Vertrek: Stayokay Maasboulevard Maastricht Kosten: (bus, koffie/thee en vlaai, lunchpakket, documentatie, audioapparatuur, fooi chauffeur en deskundige begeleiding) Aanmelding: per omgaande en uiterlijk vóór 15 februari 2019 Aanmeldingen: worden behandeld in volgorde van binnenkomst Betaling: er volgt na inschrijving een e-mailbericht over uw deelname. Wanneer u tot de deelnemers behoort, wordt u geacht een bedrag ad Euro 50,= over te maken op bankrekeningnummer NL27INGB0673964167 van Stichting TOPOS o.v.v. excursie Venlo. In dit bedrag zijn begrepen: kosten bus, documentatie, deskundige begeleiding, audioapparatuur, koffie en vlaai, lunchpakket.

De betaling dient vóór uiterlijk 01 maart 2019 plaats te vinden.

N.B. De dagexcursie gaat alleen door bij een voldoende aantal deelnemers. Vrienden en kennissen mogen ook mee.

Ondergetekende meldt zich aan voor de architectuurdagexcursie naar Venlo

Naam:

Voorletters:

Adres:

Postcode:

Plaatsnaam:

Gsm-nummer:

E-mailadres:

N.B. Museum Jaarkaart meenemen!!!!

Aanmelding toesturen aan: n.nelissen@xs4all.nl

110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page