top of page
  • Saskia van Stein

De stedenbouwkundige, de architect en de politicus: Rein Geurtsen, Jo Coenen en John Wevers over ont


Unvollendete. Nooit gebouwd Maastricht - Lezing 6 april 2018


De lezing

De stedenbouwkundige, de architect en de politicus: Rein Geurtsen, Jo Coenen en John Wevers over ontwikkelingen en urgenties in Maastricht valt in het kader van de tentoonstelling Unvollendete. Nooit gebouwd Maastricht, nog te zien tot en met 15 april bij Bureau Europa. Daarin wordt onderzocht in welk politieke, maatschappelijke en culturele krachtenveld de ontwikkeling van stedenbouwkundige projecten zich voltrekt en waaraan enkele roemrijke projecten zijn teloorgegaan.


Drie sprekers

De lezing wordt geopend met een interview met John Wevers, oud-wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Maastricht, die aan de hand van zijn biografie de politieke context van de ‘80er en ‘90er jaren zal toelichten. Stedenbouwkundige Rein Geurtsen (voorheen van gemeente Maastricht) licht de ontwerp- en bouwprocessen toe die de gemeente in de jaren ’90 kende. Architect Jo Coenen sluit af door, vanuit eigen ervaring, in te zoomen op de huidige stadsontwikkelingen en urgenties in de Maastrichter stedenbouw. Het avondprogramma zal gemodereerd worden door Saskia van Stein.


We verzamelen op vrijdag 6 april bij Bureau Europa, vanwaar wij gezamenlijk naar Lumière Cinema zullen vertrekken waar de lezing om 19.00 uur zal beginnen. Na afloop zal er ruimte zijn voor een Q&A met de sprekers. Om 21.15 is het avondprogramma afgelopen, waarna u van harte uitgenodigd bent voor de gezellige borrel bij Bureau Europa.


Datum Vrijdag 6 april 2018, 19.00 – 21.15 uur Locatie Lumière Cinema, verzamelen bij Bureau Europa

Taal Nederlands Toegang Gratis


109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page