top of page
  • TOPOS Zuid-Limburg

Dag van de Architectuur in Maastricht


Zaterdag 18 juni 2016 van 10.00 tot 15.30 uur

'Open dag op bouwplaatsen in Maastricht' Op Zaterdag 18 juni 2016 is de Dag van de Architectuur in Maastricht. Op deze dag kan iedereen een kijkje komen nemenbij diverse bouwprojecten. Ter plekke is te zien wat er wordt ontwikkeld en wat het eindresultaat zal zijn. De organisatie van deze dag is een samenwerking tussen de Bond Nederlandse Architecten BNA, het Architectuurcentrum TOPOS en Gemeente Maastricht. Voor meer info neemt u een kijkje op de facebookpagina. Thema: Werk in uitvoering In Maastricht lopen al een aantal jaren grootschalige bouwprojecten. De stad transformeert naar een toegankelijke moderne omgeving waarbij de kenmerkende historie van de (industriele) gebouwen wordt gekoesterd. Op de Dag van de Architectuur, die landelijk wordt opgepakt door diverse steden, is in Maastricht gekozen deze veranderingen tussentijds te delen met iedereen die daarvoor interesse heeft. Op de bouwplaatsen wordt tekst en uitleg gegeven door de architecten, opdrachtgevers en/of bouwbedrijven.

Welke bouwprojecten zijn te bezichtigen? - Wycker Bazaar - Wycker Grachtstraat 32 - Ontwikkeling kleinschalig winkelhofje - Kaboom Hotel - Stationsplein 1c - Herbouw voormalig hotel tot budgethotel (11.00-15.00u) - Entre Deux - Helmstraat 5d-04 - Verbouwing tot penthouse-appartement - Elisabethhuis - Abtstraat 2a - Transformatie voormalig ziekenhuis naar zorgkantoor - Looiershof - Grote Looiersstraat/Looiersgracht - Woningbouw op voormalig terrein Bauduin - Carré - Tongerseweg 57 - Studentenwoningen en winkelbedrijven in voormalig fabrieksgebouw - Pathé - Sphinxcour 1 - Nieuwbouw bioscoop in Eiffelcomplex - Muziekgieterij - Boschstraat 7-9 - Uitbreiding zalencomplex in voormalige Timmerfabriek - Kindcentrum de Geluksvogel - Balijeweg 101 - Nieuwbouw voor school Limmel/Nazareth - Keersluis Limmel - Ankerkade 220 - Nieuwe sluis voor project Veilige Maas - Wyckerpoort - Roerschstraat 14 - Energiezuinige renovatie monumentale woningen - Dousberg - Dousbergweg 100 - Ontwikkeling vakantie- en bungalowpark - UM sports - Peter Debeyeplein 15 - Ontwikkeling sportcomplex voor studenten Toegang Alle projecten zijn vrij toegankelijk. Iedereen kan op eigen gelegenheid een route samenstellen. Op de locaties zijn boekjes beschikbaar met daarin de projecten kort omschreven. Groepen met belangstelling voor een bepaald project kunnen zich het beste van te voren melden bij info@inexarchitecten.nl. Uitnodiging De dag wordt om 16.00 uur afgesloten in Infocentrum Belvedère, Boschstraat ingang Penitentenpoort naast Pathé Bioscoop, waar onder het genot van een drankje de transformatie van de stad wordt toegelicht. Wij zien u graag op een of meerdere locaties in de stad. Werkgroep Dag van de Architectuur Maastricht TOPOS - BNA - Gemeente Maastricht

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page