top of page
  • TOPOS Zuid-Limburg

Afscheid oud bestuur TOPOS & Nico Nelissen benoemd tot erevoorzitter



Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Kruisherenhotel is op 17 oktober jl. afscheid genomen van het oude bestuur van TOPOS. Het nieuwe bestuur van TOPOS, onder leiding van de nieuwe voorzitter Ton Mans, had naast de leden van het oude en nieuwe bestuur en programmaraad enkele prominenten uitgenodigd om de bijeenkomst luister bij te zetten.


Camille Oostwegel wees op de verdiensten van het oude bestuur dat zich enorm heeft ingezet om de TOPOS-doelstellingen te realiseren. Meer in het bijzonder ging hij in op de rol van de voorzitter die als representant vande freischwebende Intelligenz een leidende rol heeft gespeeld bij de vele door TOPOS in de afgelopen 14 jaar ondernomen initiatieven.


Fred Humblé wees op de zich permanent veranderende rol van de architect bij de bouwopgaven en benadrukte de rol en betekenis van de Limburgse interbellum-architecten die nog altijd als inspiratiebron gezien

kunnen worden voor hedendaagse architecten.


Ton Mans, als nieuwe voorzitter van TOPOS, wees op de grote verdiensten van het oude bestuur en programmaraad, meer in het bijzonder op de tomeloze inzet van de oud-voorzitter. Als beloning voor hun inzet ontvingen de leden van het bestuur een prachtig kunstobject van Piet Stockmans.


Nico Nelissen werd benoemd tot erevoorzitter van TOPOS en ontving in dit verband de gouden TOPOS-speld. Al met al een fantastische bijeenkomst die niet alleen een periode afsluit, maar ook een nieuwe periode inluidt. In zijn dankwoord benadrukte Nico Nelissen het feit dat de verdiensten die hem worden toegeschreven en de eer die hem te beurt is gevallen, gezien moeten worden als een eerbetoon aan het gehele oude TOPOS-bestuur en programmaraad. Hij benadrukte tevens dat het nieuwe bestuur een goede start heeft gemaakt en op een nieuwe en inspirerende wijze de TOPOS-doelstellingen in de komende jaren vorm en inhoud zal geven. Hij wenste daarbij het nieuwe bestuur veel succes en gaf te kennen dat het oude bestuur - indien gewenst - altijd op de ervaringen van het oude bestuur kan terugvallen.

102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page