top of page
  • Nico Nelissen

Excursie Art Nouveau Brussel

TOPOS maakt u attent op een excursie (en lezing) over Art Nouveau die wordt georganiseerd door de Alliance Française Maastricht (AFM). Wij denken dat dit voor u als liefhebber van architectuur een interessante excursie is. Alle inhoudelijke en praktische gegevens vindt u hieronder.

Excursie Brussel Art Nouveau– Zaterdag 25 april 2020

De AFM organiseert op zaterdag 25 april 2020 een dagexcursie naar Brussel. In de Europese hoofdstad zal een wandeling plaatsvinden langs panden uit de periode van de Art Nouveau (1870-1914).

De excursie start met een bezoek aan het Victor Hortamuseum, een pand waar deze Brusselse architect woonde en werkte. Men krijgt daar al een goede indruk van wat de architectuurstroming van de Art Nouveau inhoudt.

Na dit bezoek wordt een wandeling gemaakt langs panden van verschillende vertegenwoordigers van deze stroming te weten: Hotel Winssinger (Victor Horta), Hotel Tassel (Victor Horta), Hotel Solvay (Victor Horta), Hotel van Eetvelde (Victor Horta), Hotel Métropole (Alban Chambon), Old England (Paul Saintenoy), Cauchiehuis (Paul Cauchie), Saint-Cyrhuis (Gustave Strauven).

Tijdens de dag zal ook een bezoek worden gebracht aan het vml. Magasin Waucquez (Victor Horta) dat tegenwoordig een stripverhalenmuseum is. (Om logistieke redenen kan de volgorde van bezoek veranderen).

De dagexcursie staat onder leiding van Prof. dr. Nico Nelissen en zijn vrouw Andrea Nelissen-de Pont. Tijdens de busreis zal informatie worden verstrekt over Brussel, Art Nouveau, Art Nouveau in Brussel en over de projecten langs de wandelroute.

Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

Gezien de beperkingen van de rondleiding door een gids, is het aantal deelnemers beperkt.

Excursie Brussel Art Nouveau

Datum: zaterdag 25 april 2020

Tijdstip van vertrek: 08.30 uur Tijdstip van terugkomst: 19.00 uur Vertrekpunt: Stayokay, Maasboulevard Maastricht Aanmelding: door te betalen via https://www.alliance-francaise.nl/2020/ maastricht/winkel/ Kosten: € 60,- (bus, entree Victor Hortamuseum, entree Magasin Waucquez, lunchpakket, audioapparatuur, fooi chauffeur inbegrepen)

N.B. Deze excursie is onderdeel van een Tweeluik dat de AFM organiseert in de maand april 2020. Op woensdag 22 april 2020 vindt het eerste deel van het Tweeluik plaats, namelijk een lezing van Prof. dr. Nico Nelissen over ‘Art Nouveau in Frankrijk en België’. Deze lezing vindt plaats in de Boekhandel Dominicanen en begint om 20 uur. Toegang: Vrienden AFM gratis (op vertoon van lidmaatschapskaart AF), Anderen € 10,-.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page