top of page
  • TOPOS Zuid-Limburg

Christian Kieckens - IN DE ETALAGE #3: Het beheerste experiment- Maastricht Academy of Architecture

Katrien Vandermarliere in gesprek met Christian Kieckens

Op 12 april, om 20:00 zal de derde editie van de openbare lezingenserie 'IN DE ETALAGE' plaatsvinden in het grote auditorium van de Maastricht Academy of Architecture aan het Herdenkingsplein 12. Deze avond zal Katrien Vandermarliere in gesprek gaan met Christian Kieckens.

De avond is gratis toegankelijk. Let op: Nederlands gesproken.

Christian Kieckens is in het studiejaar 2017-18 de jaardocent in het Master Architectuur-programma van de Architectuur Academie Maastricht. Hij behoort tot een generatie van architecten die in de jaren 1970 en 80 de basis legde voor de totstandkoming van een architectuurinstituut in Antwerpen en zorgde daarmee voor de internationale doorbraak van architectuur uit Vlaanderen in de jaren 90 en 00.

Katrien Vandermarliere was de commissaris en curator van de expositie De Plaats en Het Gebouw begin 1997 over het werk van Christian Kieckens. Voor die gelegenheid ontwierp Kieckens zijn befaamde installatie met de naam ‘Tafel-Landschap’. Vanaf mei 2002 tot eind 2010 was Vandermarliere de eerste directeur van het Vlaams Architectuurinstituut. Opnieuw in de rol van curator met Maarten Lambrechts en Christian Kieckens maakte Vandermarliere de grote overzichtsexpositie over Kieckens’ oeuvre ‘Het huis. De mentor. Het archief.’ 12 februari - 5 juni 2016. Bij die gelegenheid werd het archief van Kieckens aan APA/CVAA overgedragen. Een beroepsleven lang kennen Vandermarliere en Kieckens elkaar. Stof genoeg voor een serie indringende interventies door Vandermarliere bij een presentatie van Kieckens over zijn architectuur en zijn opvatting over architectuur.

117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page