top of page
  • Nico Nelissen

TOPOS Architectuurexcursie Zuid-Limburg


Maak kennis met recente projecten van vermaarde architecten

Zaterdag 28 oktober 2017

Veel mensen die naar de TOPOS-bijeenkomsten komen, wonen en/of werken in Maastricht en omgeving. TOPOS besteedt veel aandacht aan de architectonische en stedenbouwkundige ontwikkelingen in Maastricht. TOPOS richt zich uiteraard ook op wat zich in de directe omgeving van Maastricht afspeelt. Iedereen kent Zuid-Limburg als een gebied met een prachtig Heuvelland en een aantal zeer bezienswaardige dorpen en steden. Maar, er is meer in deze streek te zien. Op een steenworp afstand van Maastricht zijn onlangs boeiende architectuurprojecten van bekende Nederlandse architecten tot stand gekomen. Die moet je gezien hebben! We gaan een busrit maken langs een reeks projecten, waarbij we naast de recente realisaties, ook enkele specimen van het rijke culturele erfgoed zullen bezoeken. Verbaas je over wat er – ondanks de crisis van de afgelopen jaren – aan inspirerende projecten even buiten Maastricht tot stand is gekomen.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

09.00 uur Vertrek per luxe touringcar Maastricht (NS-station aan de achterzijde Meerssenerweg)

09.30 uur Bezoek Meerssen: Basiliek van het Heilig Sacrament, Mausoleum Petrus Regout, gemeentehuis en appartementcomplex Maison de Ville (Coenen Sättele Architecten), Maison Proosdij (Coenen Sättele Architecten), Erfgoedhuis en Proosdijhoeve, Proosdijpark met Gloriëtte (Jeroen Verbeek)

10.15 uur Koffiepauze (koffie/thee en vlaai)

11.00 uur Bezoek Houthem-St. Gerlach: Ronald McDonaldhuis (Hundertwasser), Sint Gerlachuskapel, Château St. Gerlach, beeldentuin, Kasteelhoeve (Mecanoo), St. Gerlach Paviljoen (Mecanoo), reconstructie station Houthem-St. Gerlach (Paul Tieman)

13.00 uur Lunch (lunchpakket)

13.30 uur Bezoek Valkenburg aan de Geul: Winkel- en woongebied Aan de Kei (Philippe de Lange AWG), reconstructie Grendelpoort, Geulpoort en stadsmuren (Van Hoogevest), herinrichting kades van de Geul

15.00 uur Pauze (op eigen gelegenheid)

15.30 uur Vertrek naar Sittard

16.00 uur Bezoek Sittard: stedenbouwkundig plan Ligne (Jo en Geert Coenen), Bibliotheek en commerciële ruimte (Penne Hangelbroek), De Hogeschool Zuyd, Museum en Filmhuis De Domeinen (Jeanne Dekkers), reconstructie Keutelbeek, landschapsplan (Lodewijk Baljon)

17.30 uur Terugreis naar Maastricht

18.00 uur Aankomst Maastricht

Datum: Zaterdag 28 oktober 2017

Vertrek: Achterzijde station Maastricht (Meerssenerweg)

Kosten: Euro 35,= (bus, koffie/thee en vlaai, lunchpakket, documentatie, fooi chauffeur en deskundige begeleiding door Nico Nelissen en betrokkenen bij de projecten)

Aanmelding: per omgaande en uiterlijk vóór 01 oktober 2017

Aanmeldingen: worden behandeld in volgorde van binnenkomst

Betaling: er volgt na inschrijving een rekening van de penningmeester van TOPOS

EXCURSIE IS UITVERKOCHT !!!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page